Voorkom, verhelp of verkort Burnout door coaching
Meer en meer mensen bezwijken onder de stress van het dagelijks leven: we krijgen ontelbare prikkels en onvoldoende tijd om ervan te herstellen. Men kan zich moeilijk ontspannen, voelt zich soms opgejaagd en komt niet (meer) tot rust. Het tempo van het leven, de verwachtingen op het werk en in het privéleven, stijgen samen met onze onzekerheid en de spanningen. Ontgoochelingen groeien. Ons brein is daar fysiologisch niet tegen opgewassen en raakt regelmatig in overdrive, met allerlei negatieve gevolgen vandien.
Hoe werkt coaching?
Coaching wordt als een proces bekeken en steeds op maat van de klant opgemaakt en aangepast als dit nodig is. Deze intensieve begeleiding is erop gericht, inzichten te verwerven in de eigen manier van omgaan met stress (“stress coping”): we zoeken de stressbronnen en versterken eigen vaardigheden. Daarbij gebruiken we coachingstechnieken die hun nut al bewezen hebben, o.a. ACT, RET en GROW (*).
Coaching versnelt het herstel tijdens en ná een uitval door stress en verbetert de re-integratie bij het terugkeer naar werk. Combineren met sportcoaching en bewegingscoaching is steeds mogelijk.
(*)
- RET (Rationeel – Emotieve – Therapie)
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
- ervarend leren door het GROW-model
“Na mijn scheiding had ik besloten op de knop volledig om te draaien en veel gezonder te gaan leven, waaronder sporten.
Maar hoe train je goed, efficiënt en verantwoord? Eén tip: contacteer Didi. Op 6 maanden intensief trainen ben ik van een conditionele ramp geëvolueerd naar een gezond persoon; nu zit ik perfect op gewicht en heb een veel lager vetpercentage.
Didi is een zeer innemend, geduldig en humoristisch persoon, trainen met haar is en blijft leuk. Wil je op korte tijd zeer goede resultaten? Werk met Didi!”
“Didi is fantastisch, als trainer én als mens. Haar veelzijdigheid en professionalisme zijn onmogelijk in een quote te vatten.
Via een intensieve sportcoaching wist ze de negatieve energie van onze tienerdochter in positieve energie om te zetten. Hiermee bewerkte Didi op korte termijn een zodanige mentaliteitsverandering dat die, ondanks alle negatieve prognoses, toch nog haar schooljaar met succes afrondde.
‘Mens sana in corpore sano'”